עמידה בקדיש בשנת אבל

בעדה שלנו נהוג עוד מדורי דורות שהאבל בכל שנת האבל עומד בעת אמירת קדיש בכל הקדישים גם שהחזן אומר את הקדיש וזה כדי לכבד את נשמת הניפטר.
יצא לי להתפלל בבית כנסת אחר והרב שהוא גם חזן העיר לי שאין צורך לעמוד כל קדיש.
הכיצד עליי לנהוג ?

תשובה:

שלום רב.

אתה רשאי לנהוג כמנהגך.

מקורות:

הואיל ואין מנהג קבוע דוקא לשבת באמירת קדיש, אין בכך משום לא תתגודדו, ואתה רשאי לעמוד. כמובן שיש לנהוג כבוד ברב, וניתן להסביר לו באדיבות שכך מנהגכם מדורי דורות.