לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בירור על חברות ציבוריות אם הן בבעלות יהודית

——————————————————————————–

שלום וברכה,
יש לי שאלה לגבי חברת Microsoft אם היא בבעלות גויים או יהודים.
מעניין לדעת איך יודעים בוודאות האם אדם מסוים הוא יהודי או גוי?
לדוגמא נעזוב את הרגש והאינטואיציה בצד ונשאל שכלית האם ביל גייטס גוי אולי הוא יהודי?
חוץ מזה בבירור של בעלי המניות העיקריים במיקרוסופט כפי שמופיע ברשימת בעלי המניות :
מתחלק להרבה אנשים והאדם עם הכי הרבה (5% הוא ביל גייטס).

כמו כן לגבי תוכנות adobe לגרפיקה, המחזיק הכי הרבה 4.7 אחוז זה קרן השקעות שהיא גם מן הסתם בבעלות הרבה אנשים…

תשובה:

שלום רב,

לגבי ביל גייטס, אין צורך לחשוש שמא הוא יהודי, משום שניתן להסתמך על רוב גויים.

לגבי בעלי מניות, דעת רוב הפוסקים שאנשים שיש להם מניות ואין להם יכולת מעשית (אלא רק תאורטית) להעביר החלטות בחברה אינם נחשבים לשותפים.

מקורות:

כל עוד שאדם לא הוחזק כיהודי הרי הוא בחזקת גוי כרוב העולם שהם גויים. אף לעניין השבת אבידה מסתמכים על רוב גויים, עיין בשו"ע אבן העזר סי' ד סעיף לד.

לגבי מניות, עיין בשו"ת מנחת יצחק ח"ג סי' א שזכות ההצבעה מחשיבה את בעל המניה כבעלים גם אם אין סיכוי שהצבעה שלו תשפיע על ההחלטות, אבל בשו"ת אגרות משה אבן העזר ח"א סי' ז כתב שאם אין לו יכולת ממשית לשנות החלטות אינו נחשב כבעלים וכן דעת הגרי"ש אלישיב וכן המנהג.