אזכרה בשנה מעוברת / אזכרה כשהקבורה היתה מרוחקת מהפטירה

אימי נפטרה בתאריך כט בתמוז תשעג ונקברה ב באב. מתי עורכים את האזכרה? לאחר 11 חודש גם אם השנה הזו מעוברת?
תודה

תשובה:

שלום רב.

למנהג הספרדים שעורכים אזכרה לאחר 11 חודש, גם השנה כך יעשו, אולם, כיון שהיו שלושה ימים בין הפטירה לקבורה, יש שהורו שקביעת יום היארצייט הוא לפי הקבורה ולא לפי הפטירה, ולדעתם, האזכרה ב11 חודש תהיה בב' בסיון, והאזכרה השנתית [רק בשנה זו] בב' באב. בשנים הבאות האזכרה בכט בתמוז.

מקורות:

ראה ש"ך יו"ד סי' תב ס"ק ג, וט"ז או"ח סי' תקסח ס"ק ט. הטעם לכך, הוא משום שדיני האבלות מתחילים בקבורה, ויש חשש שמא לא ינהג בהם שנה שלמה.