לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תשלום עבור אכסון אתר שנבנה באופן לקוי

שלום וברכה!
לפני כשנתיים בניתי אתר אינטרנט אצל…
אני עיצבתי את האתר והוא בנה לי בהתאם לבקשותי.
התשלום כלל את בניית האתר + אכסון האתר לשנה על שרת באינטרנט. (כל אתר צריך להיות מאוכסן על שרת באינטרנט שמאכסן מאות אתרים, בד"כ משלמים סכום של כמה מאות שקלים מידי שנה)
לאחר שהמתכנת גמר לבנות את האתר שילמתי לו את כל הסכום.
לאחר הבניה גיליתי שיש בעיה באתר, שהחיצים לדפדוף בין התמונות לא עובדים היטב, לפעמים הם עובדים ולפעמים לא מה שיוצר קושי על הגולש ואולי אפילו גורמים לו לצאת מהאתר בלי להתרשם מהתמונות (התמונות מצייגות את העבודות שלי ובשבילן בעצם בניתי את האתר).
בנוסף, בגלל השיבוש הנ"ל גם לא יכולתי להעלות עבודות חדשות בגלל חוסר יכולת להתרשם כיצד הם עלו ואיפה הן ממוקמות וגם זה חסר תועלת בגלל שלגולשים אין סבלנות לדפדף באתר שלא עובד כראוי.
פניתי למתכנת הוא אמר שיסדר, אבל הוא לא סידר, פניתי אליו מס' פעמים וביקשתי שוב ושוב והוא לא סידר בשלל תירוצים של חוסר זמן וכו'.
בשנה השניה שהאתר נמצא על הרשת פנה אלי המתכנת וביקש כסף על האכסון, הודעתי לו שכל עוד המספרים לא מסודרים אני לא מתכוונת לשלם לו, כי אין לי צורך באתר שלא מייצג אותי כראוי ואולי אפילו מבריח לקוחות פוטנציאליים.
במקביל קניתי תבנית ב-42 דולר לאתר חדש + 10 דולר לשרת. והתחלתי לבנות אותו לבדי, מטעמים של חוסר זמן לא השלמתי אותו, וכך נשארתי עם האתר הישן שלא מתפקד טוב, ומצד שני אני לא מפנה אליו לקוחות.
במהלך השנה פנו אלי לקוחות שונים שראו את האתר והתעניינו אצלי על המחירים, אבל אף לקוח לא סגר איתי עסקה.
לקראת סוף השנה, מודיע לי המתכנת שהוא תיקן את התקלה ועכשיו אני אשלם לו את המחיר של האכסון.
אמרתי לו שאני לא מתכוונת לשלם לו כי לא היה לי באתר כל תועלת, מה גם שהודעתי לו את זה מפורשות.
לשנה השלישית כבר שילמתי לו את דמי האכסון.
המתכנת מתעקש שהוא רוצה את הכסף כי הוא שילם בשבילי לשרת.
לדעתי הטענה שלו לא צודקת כי הוא משלם מחיר גלובלי ומוזל לשרת ומאכסן שם את כל האתרים של לקוחותיו, ככל שיש לו יותר לקוחות כך הוא מרוויח יותר. אבל אני לא חושבת שיש לו הפסד ממש.
בגלל שאיני רוצה להסתבך בעניני ממונות אני פונה אליכם כדי לשמוע מה הדין.
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

על השנה שהאתר לא היה כראוי ובפועל לא הרווחת מהלקוחות שהגיעו דרכו, את לא חייבת לשלם כלום.

מקורות:

עיין במקורות כאן.