האם מותר לאכול עם גוים יחד על שולחן אחד ללא היכר בין הסועדים?

שלום

האם מותר בבחינה הלכתית לאשה לאכול עם נשים גויות בעבודה על אותו שולחן אם יש להן מאכלים טרף?

כל טוב

תשובה:

שלום רב.

כאשר הגויות מביאות מאכלים מביתן אין כל איסור לאכול איתן על שולחן אחד. אולם, אם הן אוכלות מאכל כשר, אלא שהוא חלבי ואת אוכלת בשרי – יש לעשות היכר בין הסועדים כמו בין שני יהודים, ויש שהקילו בזה.

מקורות:

בס' פרי תואר יו"ד סי' פח כתב, שכאשר הגוי מביא מאכל מביתו אין חשש שמא היהודי יאכל ממנו, כיון שהוא זוכר בכל עת שהמאכל אינו כשר ואינו רגיל כלל להשתמש בו [בשונה ממאכל חלבי של חברו שהוא רגיל לאוכלו בשעה אחרת שאינו אוכל בשר]. אולם, אם הגוי מביא מאכל כשר – אסור. אולם, הכרתי ופלתי שם כתב, שהואיל והלכה היא בידוע עשו שונא ליעקב, ואין פירוד בלבבות כפירוד הדתות, גם כשהגוי אוכל מאכל כשר אין חשש שמא היהודי יאכל ממנו והדבר מותר בכל אופן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ב"ה
    כבוד הרבנים שליט"א
    בשירות הצבאי יצא לא פעם ששירתו אתנו גששים בדואים האם יש בעיה לאכול אתם ביחד ומה הדין בשבתות שמביאים יין לקידוש והם יושבים ואוכלים אתנו.
    קובי