הציע למכור רכב במחיר מסוים, אחד הסכים לשלם את המחיר ושני רוצה להוסיף

מה הדין אם פרסמתי למכור רכב באלף דולר וא' אמר שמוכן לקנות במחיר הזה והגיע אחר שהציע מחיר יותר גבוה האם אפשר למכור לשני או דוקא לראשון? עם מקורות תודה

תשובה:

שלום רב,

אם כבר סגרת עם הראשון, אסור לך למכור לשני. אם משום מה עדיין לא סגרת, אין איסור, אבל ירא שמים אינו חוזר בו.

מקורות:

אם סגר עם הראשון יש בכך איסור 'מחוסר אמנה' (איסור גמור, והעובד עליו מותר לקרותו רשע, שו"ת מהר"ם מרוטנבורג ח"ד סי' תתקמט). איסור זה קיים אף אם מצא מי שמוכן לשלם יותר, עיין כאן.

אם לא סגר, לירא שמים אסור לחזור מצד איסור של 'ודובר אמת בלבבו', שהרי לא גרע ממחשבה, וכמעשה דרב ספרא שהובא בב"ב דף פח ע"א, עיין ברשב"ם שם. דין ירא שמים מובא בשו"ע הרב הלכות מכירה סעיף א ובקיצור שו"ע סי' סב סעיף טז.