הגעלת כלים כשניתז שמן ממחבת חלבית על סיר בשרי

בס"ד
לכבוד הרב שליט"א
התיז שמן ממחבת חלבי על מכסה סיר בשרי כאשר בזמן המקרה לא היה במחבת תבשיל חלבי וכן בסיר לא היה תבשיל בשרי ושני הכלים אינם בני יומן?

תשובה:

שלום רב.

הואיל והמכסה הוא בשרי ממש, יש להחמיר להצריך לו הגעלה. אילו היה פרווה היה ניתן להקל לערות מים רותחים על מקום ההתזה בלבד. ואף שהכלים אינם בני יומם, המנהג לענין דיני הגעלה שלא להתחשב בזה, אלא רק לענין האוכל שהתבשל בתוכם, שלא לאוסרו מחמת הבליעות.

מקורות:

ראה בהרחבה מה שכתבנו כאן.