בסיס לדבר האסור והמותר בצרור מפתחות

צרור מפתחות שיש בו גם הפלסטיק שאיתו אפשר להכנס למקוה. וכיו"ב. האם הצרור הופך להיות בסיס לדבר האסור והמותר, ואז נצטרך שהשווי של שאר המפתחות יהי' יותר מהשווי של הפלסטיק כניסה הזה. ובעצם אולי זה תלוי כמה כניסות יש לו או שמסתכלים השווי של הענין עצמו. וכן יש לשאול א. בנוגע לשטר [לדוגמא של 20 ש"ח שנמצא במגירה וכו'] ב. לשטר חוב. האם מסתכלים על שווי נייר השטר או שוויו בעיני האנשים.

תשובה:

שלום רב.

אכן הטבעת של צרור המפתחות נעשית כבסיס לדבר האסור והמותר וכל הדינים האמורים שם נוהגים כאן. אולם, כיון שהמפתח המותר נצרך לשבת עצמה, הקילו הפוסקים לומר שחשיבותו יתירה על המפתח האיסור בכל מקרה, גם אם שוויו בשוק שונה. משום כך התירו לטלטל שולחן שמונחים עליו פמוטות השבת היקרים, כאשר החלות המיועדות לסעודה היו מונחות עליו בין השמשות. כמובן ששטר של עשרים שקלים שווה עשרים שקלים ולא אגורה אחת פחות.

מקורות:

הרחבה על כך ראה כאן.