מים מגולים לנטילת ידים

אני שומרת קערה עם כלי נטלה לידיים עם מים לצד המיטה, לנטילה בבוקר. האם צריך לכסות את הכלי?

תשובה:

שלום רב.

בענין זה נחלקו הדעות, ומנהג העולם שלא להקפיד על כיסוי המים לצורך נטילת ידים.

מקורות:

בשערי תשובה סי' ד הביא בשם ס' שלמי ציבור שאין להקפיד על כיסוי המים של נטילת ידים, אלא שציין שיש שהחמירו בכך. וראה שו"ע יו"ד סי' קטז סעי' א ונושאי כליו, שנראה מדבריהם שבזמנינו נהגו להקל בדבר זה באופן כללי וכל שכן לענין נטילת ידים שאין בה אכילה ושתייה. אולם, בס' ארחות רבינו ח"א עמ' רו הובא שהחזון איש ובעל הקהילות יעקב החמירו בכך לעצמם.