זורה בשבת בהתזת דאורדורנט

בס״ד , שלום לרב, לגבי מלאכת זורה , האם כאשר יש לי נניח שערה בצלחת ואני מעיף אותה ע״י נשיפה בפה , האם יש איסור ומתי נשיפה ברוח הפה היא נחשבת לאיסור ברירה , אשמח לקבל דוגמאות נוספות עם מקורות … תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

במקרה שהזכרת אין כל איסור, כיון שמלאכת זורה היא שלב במלאכת הברירה, בו על ידי הנשיפה המוץ עף לו למעלה והגרגירים נשארים בקערה ללא פסולת. מטעם זה, התירו הפוסקים להתיז תרסיס כמו דאורדורנט בשבת או להוציא רוק מפיו ואין בכך משום מלאכת זורה.

מקורות:

ראה ביאור הלכה סוף סי' שיט בשם רבי עקיבא איגר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלה.
    בביאור הלכה כתוב שדוקא בגידולי קרקע נאמר, ועוד כתוב "ואדם נקרא גידולי קרקע, אבל לא במים דלא הוי גידולי קרקע…"
    ולכן בחזרה לשאלה , הרי שכאשרי יש בצלחת שיערה מונחת בתוך המאכל, הרי ששערה היא גידול קרקע?! שזה חלק מאדם, ואם כל מדוע בזה לא נאמר שאסור , שהרי כל מלאכת זורה הוא בגידולי קרקע נאמר, והנה פה השיערה היא חלק מגוף האדם הנקרא גידולי קרקע?

  2. זורה זה רק באופן שמתבצעת ברירה, אין הבדל אם אדם לוקח שערה ביד או מעיף או בנשיפה, הרי לא נעשתה כאן ברירה הצלחת ריקה.