האם ראוי לאדם לקחת על עצמו אחריות כבדה בעניני ציבור?

מה נכון יותר לפי התורה:
כתוב שהטוב שברופאים לגיהינום,והבנתי שאחד הפרושים הוא כי הוא קרוב לטעות ויכול לגרום נזק רב לאדם.וכן גם לגבי מורה הוראה שכתוב חכמים היזהרו בדיברכם וכו'.העיקרון הוא, שעל כתפיו של אדם הנושא באחריות מסוימת מונחת אחריות לגבי אותם האנשים שהוא אמון עליהם.האם על פי התורה נכון יהיה שאדם ימנע מאחריות כזו,כמו שמצינו שיש הוראה לברוח מהשררה,כדי שאדם לא יגיע חלילה לידי מכשול,או שחלילה לא תצא תקלה מתחת ידו,והוא יבחר לעסוק במקצועות בהם האחריות הינה פחותה,והאפשרות לטעות או להזיק עקב טעות היא לא גדולה במיוחד,או שאין לחשב חשבונות כאלו ואדם יכול לפנות לעיסוקים האלו בלי חשש שאם עושה את המוטל עליו זה בסדר?ומה לגבי אדם שלא מרגיש בטוח ובנוח עם נשיאה של עול כבד כזה ואחריות,האם זה בריחה והימנעות,או שזה בסדר ולגיטימי?

תשובה:

שלום רב.

אני חושב שכל אדם בעולם הקב"ה מייעד לו תפקיד, ואם הקב"ה מזמן לאדם תפקיד בעל אחריות סימן שלכך הוא נוצר, ואדרבה עליו ליטול על כתפיו את אותה מעמסה, להשקיע בה, באחריות הראויה במתינות ומתוך מחשבה, ולפעול גדולות ונצורות להשי"ת. הבריחה מאחריות היא חולשה ואינה הדרך הראויה לאדם. כל החיים שלנו מלאים בהתמודדיות, הקמת בית, חינוך הילדים, עול הפרנסה, קיום המצוות וכו'. האדם הוא נזר הבריאה ומוטלת עליו החובה להביא את העולם כולו לתיקומנו הראוי על ידי שמירת התורה והמצוות. אף זו אחריות כבדה שמן הדין שניתן את הדעת עליה…

בהצלחה רבה לכולנו!