תשלום מיסים למטפלת בשכר של 5000 ש"ח בחודש

שלום הרב,
אם בחורה עובדת בתור מטפלת אישית לילד בבית, השכר שלה מגיע כמעט ל-5000 בחודש.
מה היא אמורה לעשות מבחינת מיסים וכד'?
מצד אחד אין זו עבודה עם תלוש, אך מצד שני זה אולי מעל המינימום?

מה צריך לעשות מבחינה הלכתית?
תודה מראש.

תשובה:

יש להתייעץ עם יועץ מס או רואה חשבון, מה החוק מחייב ומה ניתן לעשות מבלי לפגוע במשפחה המעסיקה.

מקורות:

לעניין חיוב תשלומי מסים עיין בשו"ת יחווה דעת ח"ד סי' סה וח"ה סי' סד, שו"ת ציץ אליעזר חלק יב סי' פב וחלק טז סי' מט וכן דעת הגרי"ש אלישיב שאסור להעלים מסים. ועיין עוד כאן וכאן.