קורקינט בשבת / תחום שבת / שומר חינם באבידה

ב ה
לאחרונה הנני צולע על שתיי רגליי ההליכה קשה עליי
הייתי נוהג ללכת לבית הכנסת המרוחק ממני כ 3 קמ בשבת אשר כעת כמעט בילתי אפשרי
מה הם אמצעיי שינוע הילכתיים בשבת
סקטים קורקינט או לא יודע מה מי המכון שיאמר לי היכן מחדשים הלכות מכשירים המותרים בשבת

באם אפשר שאלה נוספת
קיבלתי מעטפה כסף 700 שח עבור בני בעיר באר שבע למוסרה לבני בעפולה לצערי כפרת עוונות אבוד אבדה המעטפה המקום ימלא חסרוננו
רק סתם שאלה לא שלא אחזיר כי כבר החזרתי רק מסקרנות מה אומרת ההלכה הריי הנני שומר חינם שמרתי אותה בכיסי מסתמא כך שומרים על מעטפת כסף

באם אפשר עוד שאלה
בנושא תחום שבת
האם יהיה מותר ללכת רגלית ללא טילטול מיישוב הניקרא בניי עטרות ליישוב הניקרא יהוד
הישובים מאוד גובלים אחד לשני בין הבית האחרון של בניי עטרות לאנטנות הגובלות עם יהוד וצמודות לבנייעטרות רק כביש מפריד בינהם אין 900 מטר

בתודה/

תשובה:

שלום רב.

א. אם אכן מתאים לך הענין של קורקינט או סקטים אתה בהחלט רשאי במצבך להקך ולנסוע בהם בשבת. בנוגע למכשירים המותרים בשבת באופן כללי, הייתי סומך בעיקר על המכון הטכנולוגי לבעיות הלכה של הרב לוי יצחק הלפרין. מס' הטלפון: 02-6423230.

ב. אכן, שומר חינם פטור מגניבה ואבידה. אולם, מסתבר שפטור זה נאמר רק באופן שאת המעטפה שמת בכיס בדרכך לבינך השני, באופן בו היית אמור לנהוג כך. אולם, אם הסתובבת עם הכסף ללא צורך ולא הנחת אותו במקום בטוח בבית, יש מקום להחשיב זאת כפשיעה.

ג. אם אכן יש פחות מ2000 אמה בין שני הישובים מותר ללכת מאחד לשני, אלא שחשוב לדעת, שאם הישוב יהוד אינו מוקף בעירוב או בגדר מלאה, אין היתר ללכת בתוכו אלא עד אלפיים אמה מבני עטרות [כלומר, לא מספיק שאין 2000 אמה בין הישובים, אלא גם בתוך הישוב עצמו לא ניתן ללכת יותר], אולם, אם הוא מוקף ניתן ללכת בכולו.

האנטנות אינן נחשבות לכלום והמרחק האמור הוא בין הבתים או החצרות המוקפות.

מקורות:

א. ראה שמירת שבת כהלכתה פרק טז סעי' יח. ואף שבס' חוט שני אסר זאת משום עובדין דחול, במצבך תוכל בשופי לסמוך על הוראת השש"כ.

ג. על כך שאם יהוד מוקפת מחיצות ניתן ללכת בכולה, ראה שו"ע סי' תה סעי' ו.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בה תודה תודה תודה על כל תשובה תודה ובעיקר על מהירות התשובה. העיר יהוד היא עיר עם עירוב. דנ האנטנות זה בסיס צבאי עם שמירה 24 ש ביממה עם מגורים. אבל עם כל זאת מדדתי מיהוד לבניי עטרות. ושוב תודה יישר כוח