האם מותר להוציא בשבת אוכל במזלג מתוך המרק כשעל ידי כך מימיו מסתננים?

שלום רב.
האם מותר לקחת במזלג רגיל בשבת אוכל מתוך החמין כי איני רוצה את המרק והמים מסתננים דרך שיני המזלג?

תשובה:

שלום רב.

יש להקל משתי סיבות: א. המזלג אינו כלי המיוחד לברירה ונטילת המאכל על ידו נחשבת דרך אכילה ולא דרך ברירה. ב. בהל' בורר יש כלל, שכל דבר שראוי למאכל גם ללא הברירה, וכמו קיסמים דקים שבמים באופן שבדרך כלל אנשים אינם מקפידים לסננם, אין בהוצאתם משום מלאכת בורר. ואף כאן, כיון שבדרך כלל אנשים אינם נמנעים לקחת את המאכל עם הרוטב, אין בהפרדתו משום מלאכת בורר.

מקורות:

ראה ס' ארחות שבת פ"ג הערה פב.