אבלות יב חודש בחול המועד

שלום. רציתי לדעת אלו ממנהגי אבלות של יב' חודש קיימים בחול המועד?
בפרט לגבי שמיעת כלי נגינה?
השתתפות בסעודת מצוה? ומה אם יש בה כלי נגינה?
ובכלל

תשובה:

שלום רב.

האיסור להשתתף בסעודת רעים ושמיעת קול נגינה נוהג גם בחול המועד. אולם, לענין סעודת מצוה נחלקו בכך הדעות: יש סוברים שבחול המועד יש להקל ואפילו בכלי זמר, ויש חולקים וכן מנהג קהילות אשכנז.

מקורות:

בשו"ת מהרשד"ם סי' רב כתב שאבל בתוך י"ב חודש רשאי להשתתף בשמחה של מצוה ברגלים, ואפילו יש שם כלי זמר, וכמדומה שכך מנהג הספרדים. אולם, הרמ"א או"ח סי' תרס החמיר בכך מאוד, ואסר על האבל אפילו להקיף עם הלולב בבית הכנסת בעת אמירת ההושענות, שאף היא שמחה של מצוה, כמו שנאמר "ושמחתם לפני ה' אלוקיכם שבעת ימים", לדעתו בודאי יש לאסור סעודה של מצוה אפילו בחול המועד.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. זה מאוד תלוי בסיטואציה, גם בכל השנה שבת שבע ברכות לאחיינית קרובה שכל אחד מרגיש מיד שאתה לא מגיע בגלל האבל, יש להקל לבוא, והכל לפי הענין בזה.