האם הבעל יכול להצטרף עם שנים להתיר נדרי אשתו?

בס"ד
לכבוד הרב שליט"א
בהמשך לשאלה הקודמת בעניין התרת נדרים על מנהג טוב כיצד תעשה האשה הפרת נדרים?
יישר כח על התשובה המהירה
ברכה והצלחה וכל טוב

תשובה:

שלום רב.

התרת נדרים תעשה כרגיל על ידי שלושה אנשים [אפילו קרובים], כאשר אחד מהם לכל הפחות יודע את הנדר. הבעל אינו יכול לשמש כאחד הדיינים בהתרת נדרי אשתו. בשעת הדחק, ניתן להתיר נדרים על ידי שליח, ונהגו להקל בכך לענין נשים שעושות את הבעל שליח עבורן.

מקורות:

על כך שהבעל אינו מצטרף עם שנים להתיר נדרי אשתו, ראה שו"ע סי' רלד סעי' נז שנחלקו בכך ראשונים והשו"ע מכריע בכך לחומרא. על כך שהבעל יכול לשמש שליח להתיר את נדרי אשתו, אף שבדרך כלל מקפידים שהנודר עצמו יבוא לפני הדיינים, ראה שו"ע שם סעי' נו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לכבוד רבני הההוראה לשאלת שירן שנדרה לא לעשן בשבת כמדומני שאין בכלל הנדר שלה חל כי זה נדר על מצווה שלא שייך לנדור ומימלא לא צריכה התרה.. אדרבה הייתם צריכים לענות לה שבין אם נדרה ובין אם לא אסור לעשן בשבת.! (כמובן אני לא נכנס לבחירתו של אדם מה לעשות, אבל אם אדם שואל מה עושים לפי ההלכה אז זו נתשובה)