שמיעת קול זמר של אשתו בעת שעוסק בלימוד תורה

האם מותר ללמוד תורה כששומע אשתו או אחותו שרה

תשובה:

שלום רב.

באופן כללי אסור. אולם, אם היא שרה לילדים בחדר אחר והוא שומע בדרך אגב, יש מקום להקל.

מקורות:

ראה שו"ע סי' עה סעי' ג ובמשנה ברורה שם. מה שכתבנו לצדד להקל באופן האמור, הוא משום שיתכן שבאופן זה הוא נחשב אנוס שהרי אין בידו להפריע לכל המהלך התקין של הבית לצורך לימודו הנמשך מן הסתם שעה ארוכה. ובודאי יש להקל בכך כאשר הוא מסוגל להתרכז בלימודו עד שלא נותן דעתו לקול שירתה.