טוחן בשינוי – מתי מותר לגמרי

לכבוד הרבנים שליט"א

מבואר בשבת קמא בסי' שכא סעי' ז דטחינה בשינוי מותר א"כ מדוע אסור כיסוי הדם בשבת משום טוחן כדכ' רש"י שם וכן הוא ברש"י עד במאן דעביד חביתא

וקשה מדוע בכל אלו לא הצוע ההיתר של לעשות בשינוי

תשובה:

שאלתך מענינת. אמנם, מצינו בחז"ל שביטלו מצוות רבות דאורייתא מחמת החשש שמא יבואו על ידן לידי מכשול, כמו מצות שופר ומצות לולב בשבת, אף ששם עשיית המצוה באופן רגיל אין בה כל איסור, ואם כן כל שכן כאן שיש מקום לחשש שאדם יטחן כהרגלו ולא על ידי שינוי.

בהצלחה.