רשת המאפשרת לקנות מוצר אחד במבצע, אם מותר לקנות פעמיים בשני סיבובים

אם יש מבצע באחת מרשתות השיווק על מוצר כל שהוא והוא מוגבל ליחידות לכל קנייה.
האם אפשר לשלם פעם אחת ולחזור ולעשות סיבוב נוסף ולרכוש את אותו מבצע שוב?
אם לא, אם אדם רכש את המוצר בכרטיס אשראי שלו ורכש אותו שנית עם כרטיס אשראי לא שלו אלא של אדם אחר, אך כל המוצרים נרכשו לאותו אדם אחר האם בדיעבד זה בסדר?

תשובה:

שלום רב,

אם הרשת אינה מפרסמת שהיא מגבילה את המבצע שלא לקנות את המוצר פעמיים ביום, מותר לקנות, להכניס את המוצרים לרכב ולחזור ולקנות שוב. משום שההגבלה היא לקנייה אחת ולא לשתי קניות.

אין הבדל בין כרטיס אשראי אחד לבין שני כרטיסים משני אנשים.

מקורות:

ישנם רשתות המאפשרות לפצל את הקניה לשתי חשבוניות. גם רשתות שלא מאפשרות לפצל, מכל מקום קנייה בשני סיבובים מוגדרת כשתי קניות – גם אם לא חזרו ביתיים הביתה – והרשת אמורה להגביל זאת במפורש.