יום השנה הראשון בשנה מעוברת

שלום רב .אימי ע"ה נפטרה בי"ב אייר תשעג .רציתי לשאול באיזה תאריך עולים לבית העלמין ? 12 חודש מסתיימים בי"ב ניסן האם יש לערוך אזכרה בניסן כי זו שנה ראשונה , או בתאריך הפטירה באייר . אודה לך מאוד על תשובתך . שומעים בעניין דעות שונות . אנחנו נוהגים מנהגי אשכנז .

תשובה:

שלום רב.

היארצייט על כל דיניו הוא בתאריך הפטירה למרות שעברו י"ג חודש, אולם העלייה לקבר היא ב12 חודש. מהספרדים יש שנהגו לעלות לקבר גם בי"ג חודש ויש שהוסיפו לעלות גם בי"א חודש.

מקורות:

ראה ס' קיצור דברי סופרים פרק סז סעי' יא.