בר מצווה סמוך לראש השנה

בני נולד כ"ז באלול שזה יוצא השנה שהוא יחגוג בר מצווה שבת חתן שלו תצא בדיוק בראש השנה שהפרשה היא האזינו האם ניתן לחגוג את השבת חתן בראש השנה או לדחות את העליה לתורה לשבת אחרת..

תשובה:
שלום רב.
אין שום בעיה הלכתית לערוך שבת בר מצוה בשבת פרשת האזינו שהיא יום אחד אחרי ראש השנה, אלא שמבחינה טכנית יש בכך קושי, שכן צריך לארח אנשים שלושה ימים רצוף. כמובן, אם מחמת שמחת הבר מצוה יהיו כאלו שיחללו את השבת ולא ירצו לשהות אצלכם שלושה ימים, חובה גמורה לדחות את השמחה לשבת אחרת.
הרבה מזל טוב.