אזכרה לאחר שנה או 11 חודש, ובשנה מעוברת?

שלום כבוד הרב.
חמותי ז"ל נפטרה בבוקר שבת הגדול י"ב ניסן תשע"ג
(23.3.2013) ואני מבררת בעבור בעלי מתי צריך לקיים אזכרה- האם כעבור שנה או 11 חודש? מוצא המשפחה מרומניה/הונגריה אבל אני יודעת שהמשפחה הולכת על פי עדות ספרד (אמנם אין להם זיקה לדת אבל מהמנהגים היחידים שקיימו עשו זאת לפי עדות מזרח). בנוסף, מכיוון שהשנה היא שנה מעוברת אנחנו עוד יותר מבולבלים… תודה רבה מראש!

תשובה:

שלום רב.

המנהג לערוך אזכרה בתום 11 חודש הוא אכן מנהג ספרדי שלא נוהג בקרב הקהילות שאתם נמנים על צאצאיהם. ומכל מקום מנהג עדות המזרח לערוך בשנה מעוברת 3 אזכרות: בתום 11 חודש, בתום 12 חודש, ובתום השנה [והיא האזכרה העיקרית].

שלא תדעו צער ומן השמים תנוחמו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אמי נפטרה השנה ב 1.3.14
    כ״ט באדר א׳ תשע״ד
    אמי ממוצא ספרדי
    האם האזכרה של השנה צריכה להיות
    לאחר 11 חודש או 12 חודש ?
    תודה רבה אייל