חזרה לעבודה וייתכן שבעקבות כך יפטרו עובדת אחרת

שלום רב,
לאחר כשנה בה עבדתי בחברה מסויימת הציעו לי הצעה טובה יותר ועזבתי.
בעבודה הקודמת גייסו מישהי אחרת במקומי שהם לא מרוצים ממנה והציעו לי לחזור עם העלאת התנאים שלי.
בעבודה החדשה שהתחלתי אני לא מרוצה ואני מעוניינת לחזור.
השאלה היא כזאת:
האם מותר לי לחזור לעבודה הקודמת כי הרי ברגע שאחזור יפטרו את העובדת החדשה (למרות שמהרגע שעזבתי הציעו לי לחזור.) אני לא יודעת אם יפטרו אותה אם אני לא אחזור, אני יודעת שבאופן כללי לא מרוצים ממנה.
עוד נקודה : העובדת החדשה לא עזבה מקום עבודה קודם, היא היתה בבית, אם זה רלוונטי.
למרות שהמעסיק הקודם שלי לא הבטיח לה כלום ולא חתם איתה על דבר וזה תקופת נסיון לשני הצדדים רציתי לדעת מה עלי לעשות במקרה זה ואם מותר לי לעשות צעד זה?

מקווה שהשאלה ברורה
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב,

מותר לך לחזור.

מקורות:

לא ידוע כלל אם העובדת החדשה תמשיך בעבודתה. בנוסף לכך המעביד הוא זה שמעוניין להחליף וחוזר אחר העובדת. ולכן אין חשש מאיסור 'עני המהפך', עיין בשו"ת מהרש"ל סי' לו ובשו"ע חו"מ סי' רלז סעיף ב.