נדר הנעשה תחת אילוץ

אם אני נודרת נדר בגלל שאילצו אותי ואני בכלל לא מצכוונת לנדר הזה זה נחשב?ואיך מפירים כל נדר?

תשובה:

שלום רב.

נדר הנעשה תחת אילוץ יתכן שאין בו משמעות, כמבואר בגמרא לגבי "נדרי חרמים", נדר שאדם נאלץ לנדור למוכס הנוהג לגביו בגזלנות. אולם, קשה לקבוע בבירור מה יחשב אילוץ לענין זה. אין ספק שאם מדובר באי נעימות בלבד לא יחשב הדבר כאילוץ. ולכן מומלץ להתיר את הנדר בפני שלושה אנשים שלכל הפחות אחד מהם ידע מה נדרת ויאמרו כולם "מותר לך" 3 פעמים.

חשוב לדעת, שעוון נדרים חמור עד למאוד ויש להמנע מכך מכל וכל, הסגנון דיבור הזה צריך להיות לגמרי מחוץ לתחום.

בהצלחה.