יום השנה בשנה מעוברת

בוקר טוב,
אבי נפטר ב-י"ג בשבט בשעה 17:00 (14/1/14)
הלווייה היתה ב-י"ד בשבט בשעה 17:00
מתי צריך לקיים את ההזכרה (הסעודה) לציון החודש?
מתי צריך לעלות לבית העלמין?
מתי צריך לקייים את ההזכרה (הסעודה) לציון 11 חודש?
מתי צריך לעלות לבית העלמין?
מתי צריך לקיים את ההזכרה (הסעודה) לציון השנה?
מתי צריך לעלות לבית העלמין?
מתי צריך לקיים את ההזכרה לציון השנה החל מהשנה השניה והלאה? ומתי צריך לעלות לבית העלמין?

אודה על תשובתך.

בברכה,

תשובה:

שלום רב.

ראשית אנו משתתפים בצערכם, מן השמים תנוחמו ולא תוסיפו לדאבה עוד.

אם אכן את מדייקת בשעה יום הפטירה היה בי"ג בשבט [אם היה נפטר רבע שעה לאחר מכן יום הפטירה היה כבר בי"ד בשבט]. וממילא, יש לעלות לקבר ביום י"ג באדר א. ה11 חודש יחול בי"ג בכסלו, אולם, כיון שאנו בשנה מעוברת יש לערוך שתי אזכרות נוספות – בי"ג בטבת שהוא סוף ה12 חודש ובי"ג בשבט שהוא יום השנה העיקרי. מהשנה השניה ואילך תמיד יהיה יום השנה על כל הכרוך בכך בי"ג בשבט.