האם ניתן לשער שנות ערלה?

עץ פרי שלא ידועה עליו ההיסטוריה. לא נראה כשתיל צעיר אבל לא יודעים בדיוק כמה.
האם יש דרך לדעת האם כבר עברו שנות הערלה, או שאין מנוס מספירת שלש שנות ערלה מלאות?

תשובה:

שלום רב.

לא ידוע לי על דרך לוודא את גילו של העץ, אולי עכדאי להתיעץ עם מומחה. מה שצריך לדעת שלא מדובר בשתיל שהועבר ממקום למקום כשהוא גדול, שכן גם אם העץ היה נטוע עשרות שנים במקום אחד, אם הוא מועבר למקום אחר יש למנות לו שנות ערלה [מלבד אופנים מסוימים]. אולם, כאשר אין חשש כזה נראה שניתן לשער שאם העץ גדול ועב גזע אין בו חשש ערלה.