אבל אם יכול להשתתף בסיום מסכת?

האם רשאי להשתתף בסעודה לסיום מסכת שלמד בדף יומי

תשובה:

שלום רב.

אבל על אביו או אמו לאחר תום השלושים הראשונים רשאי להשתתף בסעודת סיום מסכת, ובפרט כשהוא אחד מהמסיימים.

מקורות:

ראה ש"ך סי' רמו ס"ק כז בשם מהר"ם מינץ סי' קיז שכתב: וכן ראיתי הלכה למעשה מרבנן קשישאי שהבחורים האבלים אוכלים בסעודת סיום מסכתא, וע"ע פמ"ג או"ח סי' תמד משב"ז ס"ק ט. אולם, בבית לחם יהודה שם כתב שאין לאבל להשתתף אלא אם כן גם הוא נמנה על המסיימים.