פרטים בדיני בורר בשבת

בס"ד
שלום לרב,
א. במידה ויש לי בצלחת שאריות וגם חתיכת עוף או כל מאכל אחר ואני מעוניין להחזיר אותו לסיר, האם יש פה בורר או מותר?

ב. ועוד אם אני מעוניין להחזיר למקרר את הנשאר הטוב בצלחת ויש גם שאריות בצד הצלחת האם מותר לברור את הטוב בכדי להחזיר לתוך המקרר ולשמר את המאכל ?

ג. מתי זה נחשב בורר האם רק כאשר זה בצלחת אחת קיים בורר?

שוב תודה על הכל

תשובה:
שלום רב.
א. כאשר העוף והשאריות מעורבים זה בזה, אסור ליטול את העוף כדי להחזירו לסיר, שהרי הוא בורר שלא לשימוש מידי.
ב. כאשר השאריות והמאכל אינם מעורבים זה בזה וניכרים כל אחד לעצמו במקומו, נראה שאין בכך איסור אף שהם מונחים על צלחת אחת. אולם, אם הם סמוכים זה לזה אפשר שיש חשש בורר בנקודת החיבור שביניהם, ולכן אין ליטול מנקודת החיבור ממש אלא במקום מרוחק יותר. [כגון שיש אורז ואפונה זה בצד זה, שלא יטול את כל האורז אלא רק את המרוחק מעט מהאפונה].