לגלות בעיות בדירה רק בשלב מתקדם של העיסקה

בס"ד
כבוד הרב שלום רב.
השאלה היא: אנו רכשנו קוטג' לפני כ-4 שנים מכונס נכסים. והמכירה אושרה ע"י צו בית משפט. ומאז גרנו בבית זה והשקענו בו גם כסף בטיפוחו, אך לא הוספנו בו תוספת בנייה כלשהי. לאחרונה כשאנחנו מנסים למוכרו, התברר לנו שלתוספת בנייה שעשו לבית לפני כ-15 שנה, כנראה שאין היתר בנייה. אך מצד שני גם אין חריגות בנייה, ז"א שיהיה אפשר בעתיד לסדר את הדבר באיזו שהיא דרך במידה וירצו לעשות עוד תוספת בנייה, או שאפשר להשאיר את הבית כמות שהוא, ולגור בו בלי בעיות כלל. עקב גילוי זה הפחתנו משמעותית את המחיר שאנו דורשים בעבור המכירה. השאלה היא: האם אנו צריכים לנדב את המידע הזה לאדם שמתעניין ברכישת הבית לפני שהוא עושה איזושהי התקדמות לכיוון הרכישה, או שלתת לו ולעורך דינו לברר את הדברים יותר לעומק מבלי לנדב מידע שיכול להרתיע אותם מלבצע את הרכישה. רק רוצה להזכיר שכבר הפחתנו את דרישתנו בכמה מאות אלפים עקב חוסר בהירות זה.
אשמח לתשובה בקרוב, ותודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

הנכם רשאי לגלות פרט זה בשלב מאוחר יותר.

מקורות:

במקרה זה, יש סיכוי גדול שהקונה ימשיך לבצע את הרכישה אף לאחר שייוודע לבעיה, משום שלא מדובר בבעיה חמורה, כך שלא מטריחים אותו לשווא, אלא לטובתו. עיין בעלון המשפט גליון 43 עמוד 4 דין 6 לעניין גילוי פרטים חשובים בשלב מתקדם בשידוכין.