האם בעלה בעיר מתיר יחוד עם גוי?

שלום וברכה. האם היתר "בעלה בעיר" מועיל ביחוד עם גוי? האם יש חשש של אונס?
תודה

תשובה:

שלום רב.

ההיתר של בעלה בעיר תקף גם ביחוד עם גוי כיון שהוא חושש לאנוס מפני אימת השלטונות. אך יש שהחמירו בכך.

מקורות:

שו"ת הרדב"ז ח"ג סי' תפא, וכ"כ להלכה בבינת אדם כלל קכו סעי' טו. בס' נטעי גבריאל פרק לו סעי' ז כותב שקיבל מרבותיו להחמיר בכך כיון שהמציאות היא שהם אינם יראים ומעשים שבכל יום הם, ולא הבנתי כל כך את דבריו, שהרי ודאי רוב רובם של בני האדם המהוגנים יראים בענין זה מהשלטונות ועיקר המעשים הללו נעשים על ידי שולי החברה, ובאופן כזה ודאי אסור להתיחד גם כשבעלה בעיר, כמו ביחוד עם אדם הפרוץ בנשים וכו'.