קידושי שחוק

שלום כבוד הרב.
יש לי שאלה שאמנם היא טיפה מעומעמת, מכיוון שאינני זוכרת כ"כ את פרטי הסיפור, אבל אנסה לפרט מה שאני זוכרת..
לפני עשר שנים בערך הייתי בטיול. שם היתה סיטואציה שמדריך שלי שגדול ממני אמר לי משפט בסגנון של: "יאללה, אז מתחתנים עוד 4 שנים..?" ואמרתי, יאללה. (יש לציין שלבחור באותה תקופה הייתה חברה למיטב זכרוני, הוא היום נשוי ולדעתי האמירה נאמרה בצחוק וללא כוונה רצינית, ואני לא בטוחה בכלל שהוא יזכור את הסיטואציה הזו..) אני חושבת שהיו אנשים סביבנו,לא זכור לי כמה ואם היו גברים או רק נשים.. אך לא זכור לי אם הוא הביא לי משהו בזמן שאמר.. האם ישנו בסיס כלשהו לחשש של ספק קידושין?

תשובה:

שלום רב,
אין לך סיבה לחשוש לקידושין.

א. ספק אם היו עדים.
ב. ספק אם הם עדים כשרים (שאינם מחללים שבת).
ג. אפילו אם אכן היו עדים. מאחר שלא שמת לב אם היו או לא, זו סיבה בפני עצמה לומר שאין כאן רצינות.
ד. לא ברור כלל אם הוא נתן משהו.
ה. האמירה היא בצורה מסופקת ולא כמו: הרי את מקודשת לי וכו".

ראי בתשובות באתר (מאגר השו"ת, אבן העזר, קידושין) על קידושי שחוק ותמצאי מענה בהרחבה לכל הפרטים הנ"ל.