חליפה שנמסרה לניקוי יבש וניזוקה

רציתי לשאול אני מסרתי חליפה יקרה שקניתי בארה"ב לניקוי יבש באלעד והחליפה נהרסה חזרה משופשת צבע דהוי /לבן נראית יותר גרוע מחליפה של יום חול וזו לא הפעם הראשונה קרה לי דבר דומה לפני מספר שנים על חליפה אחרת ולא נתתי את הדעת על זה כשחזרתי למכבסה נודע לי שאין לא אפילו מכונת ניקוי יבש והקיר גבס שבנה זה רק להסתיר את זה.
העובד במכבסה אמר לי תלך לשאול את הרב שלך ואמר אני נותן זיכוי לניקוי יבש במקרה ואני קלקלתי רק 10 פעמים הסכום של הניקוי ועלות החליפה הרבה יותר ורציתי לדעת מה הדין לגבי זה ומה עליי לעשות
החליפה פחות משנה אצלי אני שומר עליה ורק בשבתות משתמש שבת לפני היא היתה במצב חדש אפילו הילדים הקטנים שלי אמרו לי אבא מה קרה לחליפה שלך והצביעו על הצבע והשפשופים.

תשובה:

שלום רב,

אם המכבסה אינו משתמש במכונה לניקוי יבש כמקובל וכפי שהוא מציג את עצמו, אלא משפשף את הבגד בצורה ידנית, הרי הוא חייב לשם את הנזק.

חליפה שהשתמשו בו קרוב לשנה, גם אם רק בשבתות, אינה שווה כמו חדשה. יש לשער כמה החליפה הייתה שווה בשבילך לפני הנזק וכמה לאחר הנזק ולשלם את ההפרש.

מקורות:

דין שומת נזק הוא בשו"ע חו"מ סי' שדמ סעיף ב. ועיין עוד על שאלה דומה ועל דרכים לשום את הנזק בעלון המשפט גליון 1 עמוד ג.