יעוץ בשלום בית

לעתים קורה שאני נפגעת מבעלי ולאחר זמן אנו דנים במה שהיה. יש לי תחושה שבדיון הזה בעלי רוצה לפייס אותי ולכן "משקר" בנוגע למה שעשה/אמר/חשב. כמו שכתוב "משנים מפני השלום". מהסיבה הזו קשה לי להתפייס. האם יש לרב עצה בעניין?

תשובה:

שלום רב.

אינני מכיר אותך או את בעלך, אולם נראה לי שהוא דובר אמת. כשבעל פוגע באשתו לרוב הוא באמת לא מתכוין לדברים שנאמרו ולא חשב על כך רגע אחד לפני או אחרי, הוא פשוט בא עייף מהעבודה או שלחוץ מדבר מסויים ובשגגה נפלטו מילים מפיו שלא היה רוצה לאומרם. נשים רגשיות יותר ומייחסות חשיבות רבה יותר לכל מילה שנאמרת וחושבות על משמעותה. הגברים בנויים אחרת… כאשר את רואה את בעלך רוצה לפייסך בכנות ומתוך צער וחרטה אין אמת גדולה מזו. התפקיד שלך בעת הזו להיות נוחה להתפייס. בית יהודי הוא משכן לשכינה הוא אינו מקום להתחשבנויות, אלא מקום קדוש לעבודה משותפת ומרוממת. דבר זה דורש מאמץ והשתדלות רבה משני הצדדים.

שתהיו תמיד שמחים ומאושרים יחד, ותראו רוב נחת כל הימים.