שימוש במכונות גילוח

ברצוני לשאול בעניין נושא מכונות הגילוח, האם אפשר לסמוך על מכונות הגילוח עם הכשר של מכון "צומת"?
ואם לא האם יש הכשר אחר שאפשר להסתמך עליו?
נ.ב. עיינתי בשו"ת בעניין שבאתר ולא מצאתי תשובה לשאלתי.

תודה מראש וישר כח

תשובה:

שלום רב.

בנוגע למכונות גילוח רבו הדעות יש שהכשירו מכונות כאלו ואחרים הכשירו מכונות אחרות, רבים מהפוסקים פסלו כל מכונה שהיא, ידוע שהגרי"ש אלישיב סירב להורות בענין זה מחמת החששות הכרוכים בכך שנוגעים לאיסורי תורה ממש. כמו כן, יש לדעת שגם במכונות שהותרו לשימוש על ידי חלק מהפוסקים, כמו המכונות הישנות של חברת פיליפס, כיום יש בהם סכין כפול [דאבל אקשן] שללא פירוקו השימוש אסור.

בנוגע למכונות של מכון צומת אין לי מידע, למיטב ידיעתי יש מכונה כשרה במכון הטכנולוגי לבעיות הלכה שבראשות הרב לוי יצחק הלפרין, יתכן שהמכונה אינה איכותית כל כך מבחינת הגילוח אבל היא איכותית מאוד בעיני בורא העולם…

לדעתי, כיון שהדבר נוגע באיסורי תורה חמורים אין להקל ראש בענין ויש ללכת על הכשרות המהודרת ביותר שיש.

מס' הטלפון של המכון לבעיות הלכה: 026423230

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. דעתכם על שיטות המתירים גילוח
    רלוונטי למכונות היום?
    שאלתי לגבי ספר בשם 'מכונת גילוח בהלכה- ליקוט כל דעות הפוסקים האוסרים והמתירים' , ע"י יהודה ארי' פפויפר, ומשולם יוסף שומן, יצא לאור בירושלים שנת"ע בהסכמת הגר"מ שטרבוך שליט"א

  2. תשובה זו נכתבה לפני שנים רבות, בינתיים משווקות מכונות בכשרות הרב מרדכי גרוס ובכשרות הרב אריה דביר שבזה לכאורה אפשר להשתמש ללא חשש. במכונות אחרות אין להשתמש.
    מכון צומת לא משווקים מכונות ששונות מאחרות, הם סבורים שעל פי הלכה רוב ככל המכונות כשרות, ולא חוששים לחששם של רוב פוסקי זמנינו בענין זה, לכן בעיני הכשרות שהם נותנים למכונות גילוח יש בה רושם מטעה, כיון שאנשים שמעונינים בכשרות סבורים שיש משהו מיוחד במכונות אלו.
    הספר שציינת אליו אינני מכיר.