לימודי יעוץ זוגי

בס"ד
שלום לכבוד הרב,
רציתי לשאול האם אישה דתיה/חרדית יכולה ללמוד יעוץ זוגי ולעסוק בזה? האם מבחינת ההלכה זה מותר? הרי היא צריכה לדבר עם האישה והגבר? האם יש איסור? או שזה יותר מתאים למגזר הדתי לאומי?
אשמח אם תענה לי כי אני מאוד מתלבטת והלימודים מתחילים בשבוע הבא אי"ה
בברכה ותודה ,שרה

תשובה:

שלום רב,

ראשית, אני תמה על החלוקה בין המגזרים, האם המגזר הדתי לאומי אינו אמור להיות כפוף להלכה? אם זה אסור מדוע להם יהיה מותר?

אבל האמת היא שלכאורה אין בכך כל איסור. אין ספק שמקצוע זה הוא חשוב ביותר. השכנת שלום בין איש לאשתו היא מעלה עצומה, ומצווה גדולה לעסוק בזה. לכן, כשם שאין אנו אומרים לגבר לא לעסוק בזה משום שהוא צריך לצורך הענין לדבר עם נשים, אותו הדבר אין אנו יכולים לומר לאשה שלא לעסוק בזה משום שהיא צריכה לדבר עם גברים. אם כי ודאי אדם שנכנס למקצוע כזה, עליו להיכנס לזה בכובד ראש, ומתוך הרגשת שליחות. ומתוך כך ה' יסייע בעדו שהעיסוק עם הגברים לא יביא לידי מכשול.

כמובן, שודאי צריך להזהר מאד בגדרי ההלכה בעניינים אלו, כלומר הלכות ייחוד, מתי ובאיזה אופנים מותר לדבר עם הגבר ומתי לא.

ה' יעזור שעבודתך החשובה תביא שלום בין איש לאשתו ולא חליליה לידי מכשול.