מורה בבית ספר שלימד פרטי כאשר הוא לא היה צריך ללמד בכיתה

שלום רב.

אני מורה בבית ספר. מחר יש שעתיים שמתבטלות (יום לפני בגרות – לכן תלמידי אותה כיתה לא מגיעים לבית הספר).
יש תלמיד מכיתה זו שלא עושה את הבגרות ואני רוצה לעשות לו תגבור.
בדר"כ על שעות תגבור מקבלים שכר בנפרד מפני שהם אינן מתבצעות במהלך שעות הלימודים.

שתי עובדות:
1)אם לא אומר לתלמיד להגיע לתגבור ,הוא לא יגיע כלל לבית הספר.
2)בבית הספר כאשר שעות מתבטלות,המורה יושב בחדר מורים אלא אם כן אחראי המערכת קורא לו למלא מקום בכיתה אחרת.

האם מותר לי לגבות שכר של שעות תגבור אלה או שאסור מפני שאני כבר מקבל שכר על שעה זאת באופן קבוע (שעת תקן)?

בברכה,

תשובה:

שלום רב,

אינך יכול לגבות שכר עבור שעות תגבור, אבל אם על שעת תגבור משלמים יותר מאשר על שעת תקן, הנך יכול לבקש את ההפרש.

מקורות:

על פי הדין המעביד רשאי לתת לעובד לעבוד עבודה אחרת בשעה שהוא לא צריך לעשות את העבודה הקבועה. עיין שו"ע חו"מ סי' שלג סעיף ב.