מה קוראים בעליה לקבר ביום השביעי ?

שלום כבוד הרב,
רוצה לשאול שאלה ,
מה קוראים/פסוקים מתהילים (כמובן קדיש על ישראל ?) כשעולים ביום השבעה לקבר בבית העלמין ?
אודה לתשובותיך המפורטות והמלומדות.

תשובה:

שלום רב.

המנהג הוא לקרוא תהילים מפרק קיט לפי אותיות השם של הנפטר [פרק זה מחולק לפי אותיות הא' ב'], ולאחר מכן לקרוא את הפסוקים שלפי אותיות נשמה. לומר עוד כמה פרקי תהילים לעילוי נשמת הנפטר, קדיש יתום, ואזכרת נשמות. בתפילת האזכרה נוהגים לנדב צדקה לעילוי נשמתו. יש נוהגים להניח אבן קטנה על הקבר. הנהגה זו היא בכל שנה ביום העליה לקבר ולא רק בסיום השבעה.

שלא תדעו צער ומן השמים תנוחמו.