הכנסת עיתונים לשירותים כשיש חשש שיש בהם דברי תורה / חיוב גניזתם

שלום רב.

אני גר באחת הערים החרדיות בה מופצים מדי שבוע מקומונים המכילים 99.9% מודעות פרסומת ומדורי חול.
מדי פעם מופיע במדור כזה או אחר איזה מאמר חז"ל קטנטן או איזה חלק מפסוק.
האם מותר להכנס עם מקומון זה לבית הכסא ?
האם צריך גניזה ?
תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב.

באופן כזה שבדרך כלל אין דברי תורה העיתון אינו טעון גניזה ומותר להכניסו לשירותים. אולם, אם בדרך כלל באיזה שהוא מקום בעיתון יש דברי תורה יש חיוב לבודקו ואסור להכניסו לשירותים.

באופן פרקטי הייתי נמנע מכך, כי מה תעשה אם תמצא שם דברי תורה בהיותך בבית הכסא, הרי אז ודאי יש חיוב להוציאו משם…

מקורות:

עיתון שמיועד בעיקרו לדברי חול ולעיתים יש בו ציטוטים של דברי תורה, דעת הגרי"ש אלישיב שאין חיוב לבודקו ומותר להשליכו לאשפה, אולם הגר"נ קרליץ שליט"א מחמיר בכך, דעותיהם הובאו בס' גנזי הקודש פרק י. במקרה שלך נראה שיש להקל יותר כיון שלרוב אין בו דברי תורה.