שני מיני כלב אם יש בזה איסור כלאי בהמה

שלום כבוד הרב…
האם עירבוב בין שני גזעים שונים של כלב נחשב איסור תורה? לספרדים..

תשובה:

שלום רב,

אין כל הבדל בין ספרדים לאשכנזים בנושא זה. התשובה היא ברורה שאין בזה כל איסור כלאים, מאחר שזה מאותו המין.

מקורות:

ראה ברמב"ם (כלאים פ"ט הלכה ד'): "שני מיני בהמה או חיה שדומין זה לזה אע"פ שמתעברין זה מזה ודומין זה לזה הואיל והם שני מינין הרי הם כלאים ואסור להרכיבן, כיצד הזאב עם הכלב והכלב הכופרי עם השועל והצבאים עם העזים והיעלים עם הרחלים והסוס עם הפרד והפרד עם החמור והחמור עם הערוד אע"פ שדומין זה לזה הרי הן כלאים זה בזה". ובהלכה ה' כתב על מין שיש בו זן מדברי וזן ישובי אין בזה כלאים.

וראה עוד בפירוש הרדב"ז שדייק בדברי הרמב"ם שכתב על הזאב והכלב, או הכלב הכופרי עם השועל שזה אסור. משמע כי הרמב"ם פסק שכלב עם כלב הכופרי מותר.