הפסק טהרה לאחר זמן שקיעה

עשיתי בדיקת הפסק בטהרה בשעה 17:10 ולאחר מכן מוך דחוק עד 17:30. אבל זמן השקיעה כתוב בלוח בשעה 16:58. האם ניתן לספור ממחר 7 ימים נקיים? או שמחר צריך לעשות מחדש הפסק בטהרה ואז לספור?

תשובה:

שלום רב,

הפסק טהרה חייב להיות לפני השקיעה. לכן לא ניתן להחשיב את היום הזה כיום הראשון לשבעה נקיים. ומחר צריך לעשות הפסק טהרה מחדש.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב,
    קראתי את השאלה והתשובה
    גם לי קרה אותו מקרה ושאלנו מו'צ והוא ציין שאמנם זה לא כ'כ טוב
    אך יש את הזמן של בין השמשות שאפשר להקל .?
    אשמח לתשובה

  2. הגר"ע יוסף זצ"ל צידד להקל בשעת הדחק עד 13 דק' לאחר השקיעה בצירוף שיטת רבינו תם שסבר שעדיין הוא יום, אולם כל גדולי הפוסקים חלקו עליו בזה משום שהוא "ספק ספיקא משם אחד", מונח הלכתי ידוע, ולמעשה המנהג להחמיר.