ביאור המושג "אכילה בכדי אכילת פרס"

שלום רציתי לדעת לגבי שיעורי אכילה של כזית להתחייב בברכה אחרונה מדוע תלו חזל את זמן משך השיעור בכדי אכילת פרס מדוע דווקא בחרו בשיעור זה

תשובה:

שלום רב.

שיעור כדי אכילת פרס, פירושו חצי מכיכר של עירוב תחומין [פרס הוא לשון פרוסה – חצי]. שכן עירובי תחומין עושים בשיעור של שתי סעודות ממוצעות של אדם, ומחצית הכמות היא שיעור רגיל של סעודה אחת. לפיכך קבעו חכמים, שכאשר אדם אוכל כזית בתוך כדי זמן הראוי לאכול בו סעודה אחת, נחשב הדבר כאכילה אחת שמצטרפת יחד לברכה אחרונה, אולם, אם אכל בשיעור רב יותר, אין אכילתו חשובה ואינו מברך ברכה אחרונה.