שבועות ונדרים במחשבה / התרת נדרי מצוה

שלום יש לי שאלה חשובה מה הדין של אדם לגבי שבועה בינו לבין העצמו
ורציתי לדעת אם שבועות אפשר להפיר כמו נדר שהם לא לצורך מצווה .
ורציתי לדעת אם שבועה בלב שהיא לצורך מצווה האם היא חלה או שרק בשפתיים

תשובה:

שלום רב.

א. שבועה הנאמרת בינו לבין עצמו היא שבועה לכל דבר.

ב. שבועה דינה כנדר לענין התרה.

ג. נדר בלב בדרך כלל אינו חל, אולם לענין נדרי צדקה הובא שאף בלב יש להם תוקף, שנאמר "נדיב לב עולות", אלא שדינם קל משאר נדרי מצוה בכך שיש להם התרה.

מקורות:

ג. ראה כאן וכאן. ובהרחבה רבה כאן.