בדיקת שעטנז בבדים ממוחזרים

שלום רב ,
שמי אליהו .
לקחתי את מעיל החורף לבדיקה במעבדת שעטנז בבני ברק והם אמרו לי שהכל תקין פרט לכמה חתיכות של בדים ממוחזרים שלא ניתן לבודקם וצריך ללפורמם ולתפור מחדש ( בעלות נוספת ) האם יש עניין לבצע זאת או שמספיק בבדיקה הרגילה ?

תשובה:

שלום רב,

חיוב בדיקה יש בכל מקרה של מיעוט מצוי. דהיינו לפי הכרעת המשכנות יעקב, חשש למצוא באחד מכל עשרה בגדים שעטנז.
במעיל חורף העשוי מצמר, חשש זה קיים, ולכן חייבים לבודקו ביסודיות.
אבל אם לפי הכיתוב, המעיל אינו מכיל צמר, או שלפי טביעת עין של אנשי המעבדה, הבדים הממוחזרים אינם מכילים צמר, החשש רחוק, ולכן אין חיוב בדיקה.