דיני אבלות שלושים ברווקה / תחנון בבית התינוק שנימול

שלום וברכה לרבנים שליט"א. יש כמה שאלות אסגנן בקצרה בע"ה ואשמח לקבל תשובות עם המקורות בתודה מראש ושכמ"ה.
א. רווקה שנמצאת בתוך השלושים ורוצים לעשות בביתה ערב חיזוק עם הפרשת חלה בלי מוזיקה וכו' (תיתכן אוירה של שמחה) היא צריכה חיזוק ויתכן שיהיה חיזוק !
ב. איפור לרווקה בתוך השלושים באופן שלא להיראות מגונה ?
ג. תינוק ביום בריתו הנמצא בבית הכנסת בשעת התפילה ללא האב המוהל או הסנדק האם פוטר את הציבור מאמירת תחנון ? שוב תודה

תשובה:

א. האיסור הוא דוקא בסעודה או מסיבה, התכנסות של נשים לצורך חיזוק מותרת בהחלט גם אם תשרה שם אוירה שמחה.

ב. רווקה שהגיעה לגיל שידוכים מותרת להתאפר אפילו בימי השבעה.

ג. נראה שאין לומר תחנון.

מקורות:

ב. ראה ערוך השולחן סי' שפא סעי' ט, וראה שו"ת ציץ אליעזר חי"א סי' עג שדין זה אמור דוקא ברווקה ולא באלמנה או גרושה.

ג. במשנה ברורה סי' קלא ס"ק כה כתב, שאם מתפללים מנחה אחרי הברית יש אומרים שכאשר התפילה היא בבית שהתינוק שם אין אומרים תחנון, אולם, אם התינוק אינו שם אף שבעלי השמחה מתפללים עמהם יש לומר תחנון. ומוכח שכאשר התינוק נמצא יש יותר סיבה להמנע מאמירת תחנון.