זמן אמירת תיקון חצות

שלום
האם לתיקון חצות (רחל ולאה) יש להוסיף פרק ראשון ממסכת תמיד ופרק שירה ?
האם אחרי התיקון מותר לשתות ?
האם ניתן להגיד את התיקון בכל שעה בין חצות לחמש בבוקר ?
אם אומרים קריאת שמע שעל המיטה – מה קודם למה: אמירת הק"ש או התיקון ?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

א. לא שמעתי על המנהג לומר פרק ממסכת תמיד ופרק שירה [לא הבנתי את הקשר של פרק שירה לענין החורבן].

א. אין כל איסור לשתות לאחר אמירת התיקון.

ג. הזמן הראוי לתיקון חצות לכתחילה הוא מעט לפני חצות הלילה, אולם, מי שהתעכב ולא הספיק יכול לומר גם אחר כך.

ד. אמירת התיקון קודמת לקריאת שמע על המיטה, אלא אם כן אתה נוהג כמנהג גדוליע המקובלים שהיו ישנים בתחילת הלילה ולאחר מכן קמו בחצות אמרו תיקון ולמדו תורה עד הבוקר.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' א סעי' ג.