קריאת תהילים לעילוי נשמת הנפטר

כבוד הרב שלום רב,
האם פסוקי תהילים לפי שם הנפטר, הינם שמו הפרטי בלבד או שזה כולל את שמו הפרטי ושם משפחתו של הנפטר ?

תשובה:

שלום רב,

המנהג הוא לקרוא תהילים אותיות שהן שמו ושם אביו, כמו "יוסף בן שמעון", בלי שם משפחתו.

הרבה הצלחה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אכן כן. אתה צודק, הספרדים נוהגים לומר את שם האם, (ראה כאן מה שכתב ידידי הגאון ר' עובדיה יוסף טולידאנו שליט"א בטעם הענין).
    אגב, לדעת הגאון הרב מוצפי אין צורך להזכיר אלא את שם הנפטר עצמו.

  2. עכשיו התבלבלתי. אשמח לקבל תשובה מפורטת יותר,
    אחותי הקטנה נפטרה וההורים שלי עדיין חיים, השאלה היא כשאנחנו קוראים בבית העלמין את שמה של אחותי אנחנו צריכים להגיד באותיות:
    מירב בית מזל ולהוסיף גם את אותיות נשמה?

  3. המדובר הוא לגבי פסוקי תהילים שמתחילים באותיות השם. תפתחי בקשה ספר תהילים בפרק קיט, שם יש כמה פסוקים שמתחילים באות א' ואחר ב' וכן הלאה. המנהג הוא, שקוראים את הפסוקים המתחילים בשם הנפטר, לענינינו: הפסוקים המתחילים באות מ' – מה אהבתי תורתך וכו', אחר כך אלו באות י' וכן הלאה, ולאחר מכן את אלו המתחילים באותיות נשמה, נר לרגלי דבריך וכו', ואחר כך אלו שמתחילים בר' וכו'. אקווה שהפעם זה מובן. בשורות טובות.