ספק אם יש עליו נדר

בס"ד

אם אני לא יודע אם קבלתי על עצמי דבר כנדר או לא,אני פשוט לא זוכר,מה עושים?

תשובה:

שלום רב,

מאחר שיש לך ספק אם קיבלת נדר או לא. אם כך זה ספק דאורייתא שדינו לחומרא, ועליך לנהוג כאילו זה נדר.

יתכן לומר סברא נוספת שעליך לנהג בו לחומרא, משום שיש לך אפשרות להתירו ע"י התרה, ולכן זה נחשב לדבר שיש לו מתירין אפילו באלף לא בטל. כמבואר בהרחבה בר"ן נדרים נב,א.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בס"ד

    בעברי הייתי מרבה לגלוש באתרי הכרויות(לקשר רציני שיוביל לחתונה),אך זה גזל לי זמן,ואמרתי שאני לא נכנס לכאן יותר,אני לא יודע אם התכוונתי בלשון נדר,או לא. איך אפשר לפתוח לי פתח להתרה?אני רוצה בע"ה להתחתן,ולהקים בית כשר,אני בעל תשובה,אני מדבר על אתר השידוכים שבערוץ הידברות. אם יש לי ספק אם קיבלתי על עצמי לקרוא כל יום נשמת כל חי צריך לקרוא?כבוד הרב אין לי בעיה,אבל יש הרבה דברים שיש ספק לגביהם, אם כך אין לזה סוף…

  2. כל דבר שנאמר שלא בלשון נדר, אף שלא אמרו שיהיה בלי נדר בדרך כלל הוא לא נדר. בכל מקרה של ספק צריך התרת נדרים.

  3. אבל אני לא זוכר,אם כן או לא. אפשר לעשות התרת נדרים וכרגע להתנהג כאילו אין נדר?זה חשוב. ועוד אם עשיתי התרת נדרים על משהו אחר שבוודאי נדרתי אותו האם זה תופס גם לנדרים שהיה לי ספק?עשיתי בסוכות התרת נדרים,ויש לי ספק על נדר מלפני סוכות.

  4. מה הכוונה בפרטות?שאלתי מכאן דיין לגבי הנדר שלי בעבר,והוא נתן לי פתח והתיר לי אותו. ולאחר מכן התירו לי שלושה,ששניים מהם יודעים על מה נדרתי..

  5. מה שעשית זה נקרא בפרטות. כלומר, אין מושג של התרה כללית, אלא כל נדר בנפרד כשהדיינים יודעים אותו ומוצאים לו פתח.