לרמות חברת ביטוח בבעלות גויים

שלום וברכה!

האם מותר ליהודי לבטח את האוטו שלו בחברת ביטוח השייכת לגויים ולאחר מכן להרוס את האוטו במכוון על מנת לזכות בכספי הביטוח?

בכבוד רב,

תשובה:

שלום רב, אני מניח שהביטוח אינו מכסה אם הרכב נהרס במזיד. אסור לדווח שקר לחברת הביטוח כדי לקבל כיסוי שלא לפי ההסכם.

מקורות:

הרמ"א בחו"מ סי' שמח סעיף ב מביא שתי דעות לעניין הטעיית גוי, בש"ך שם סק"ג מביא בשם מהרש"ל שאם אין אומרים לגוי שסומכים על חשבונו אסור וכן שלא בדרך של הימנעות מתשלום חוב אסור. ועיין עוד בעלון המשפט גליון 44 עמוד ב דין 2 בבירור השיטות השונות בעניין. במקרה זה שמשקרים ומוציאים כסף במרמה ודאי שאסור לכל הדעות ועוברים על איסור גזל גוי, גניבת דעת ושקר.