התרת נדרים על מנהג על פי קבלה

התחלתי לפני תקופה מסוימת לישון עם ציצית ושכחתי לומר בלי נדר.

כעת אני מעונין להפסיק, האם אני חייב לעשות התרת נדרים?

תשובה:

שלום רב.

הואיל ועל פי האר"י יש ענין מיוחד לישון בלילה עם ציצית, כמובא במשנה ברורה סי' כא ס"ק טו, נראה שהנהגה זו היא בכלל "מנהג טוב" שאם עושים אותו שלוש פעמים ולא התנו שיהיה בלי נדר, אין לבטלו ללא התרת נדרים.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מחילה כבוד הרב,אם נהגתי במנהג מסוים,אבל לא מצד ההתחסדות או מנהג הטוב,פשוט חשבתי שכך ההלכה,והתברר שזה לא מעיקר הדין,ואם הייתי יודע זאת לא הייתי נוהג כך,מה הדין?

    לדוגמא: אישה ספרדית(שלא מקבלת את השבת בהדלקת הנרות),חשבה שאסור לשתות כלום עד הקידוש.אולם התברר לה שכל שלא הגיע זמן שקיעה מותר לה לשתות,מה דינה?

  2. באופן זה לא יחשב הדבר לנדר. אגב הדין שהזכרת אמור רק לגבי שתיית מים, כמבואר בס' שמירת שבת כהלכתה פרק מג סעי' מו.

  3. מחילה הרב,אבל שמירת שבת כהלכתה של הרב נוייברט זה לאשכנזים שיוצאים ביד הרמ"א,אך לנשים ספרדיות שלא מקבלות שבת בהדלקה,אין בעיה לשתות כוס נס קפה וכל סוג מאכל ושתייה אחרת,לא?

  4. ההנחה שהספרדים נוהגים בזה לקולא שנויה במחלוקת כפי שציינתי בתשובתי. כמו כן, יש שסוברים שגם לדעת השו"ע יש להחמיר שבהדלקת הנר האחרון היא מקבלת שבת והיינו, שלענין זה חשש לדעת הבה"ג.