חשיבות התפילה בזמנה / הזכרת שם שמים בשפה זרה

שלום לרב הגאון!
1)חוזר בתשובה שקשה לו לקום לתפילת שחרית ומתפלל רק ב- 10 אם זה טוב – מה הוא יכול לקרוא?
ומה הצעת הרב לגבי חיזוקו בזה?

2)ישנה הלכה שאסור לומר שם ה' המפורש אלא בשימוש (סתם בדיבור עם מישהו וכדומה) וזה נכלל בכל שפה אך מה הדין שאם אני יעוות את שם ה' בשפה זרה לא יבינו אותי מה אעשה?

תשובה:

שלום רב.

א. חוזר בתשובה שקם כל יום ב10 בבוקר הייתי מציע לו לחזור בתשובה… כלומר, אין כל היתר להפסיד זמן קריאת שמע וזמן תפילה, וכדאי מאוד להתחזק בענין זה. מצות קריאת שמע היא מדאורייתא, וכאשר מפסידים זמן קריאת שמע זה מקביל מבחינת חומרת הענין להפסד מצות שופר או לולב… לדעתי, הדרך הטובה ביותר להתחזק בענין זה היא פשוט ללכת לישון בזמן, כך יהיה קל יותר לקום בבוקר בשעה סבירה ולהתפלל בזמן בבית הכנסת כראוי וכיאה, ויהי רצון שכל תפילותיך יתקבלו לטובה ולברכה לפני אדון כל!

ב. על הזכרת שם שמים בשפה זרה נחלקו הדעות, ולכן יש להמנע מכך, לחוש לדעת האוסרים.

מקורות:

בשו"ת רעק"א סי' כה כתב בדעת חלק מהראשונים שאין איסור בהזכרת שם שמים לבטלה בשפה זרה, אולם, בס' חיי אדם כלל ה סעי' א החמיר בכך וכן הובא להלכה במשנה ברורה סי' רטו ס"ק יט מדברי כמה אחרונים.